Zoek je goede documentaires over bier? Kijk niet verder...of juist wel!

Geplaatst door Victor op 21/10/2016

Wat is ongeveer net zo leuk als het drinken van bier? Juist! Kijken naar documentaires over bier! De Beer selecteert in deze blogpost de allerbeste. Kijk naar de trailers en besluit of je de documentaire wilt downloaden (meestal betaald). Of als je een Netflix account hebt kun je Crafting a Nation bekijken. Het zijn er vijf. Eén uit Nederland, de rest uit de US of A. Wat je ook doet, zet je telefoon uit, benen omhoog en misschien pak je er een klein biertje bij :)

It all starts with beer

Brouwerij Oedipus uit Amsterdam vertrok vorig jaar met negen andere brouwerijen en een cameraploeg naar Oregon. Op zoek naar de oorsprong van de biercultuur en de paralellen met wat er nu in Nederland gebeurt. Prachtig verhaal. Ga naar de website van de documentaire.

Bekijk de trailer


Crafting a Nation

Wat betekent het om een eigen brouwerij te starten? In deze documentaire worden verschillende brouwers uit Amerika gevolgd terwijl ze hun droom najagen. Kernwoorden zijn ondernemerschap, lokaal en de gedeelde passie voor bier! Bekijk de documentaire op Netflix of download hem op de site van Crafting a Nation

Bekijk de trailer:


Blood, sweat and beer

Deze documentaire behandelt de explosieve groei van de speciaalbierindustrie in Amerika. De documentaire volgt drie 23 jarigen die keihard zwoegen om hun brouwerij The Brew Gentlemen Beer Company te starten in Pittsburgh. Een stad die al jarenlang lijdt aan verwaarlozing, geweld en mensen die het gebied ontvluchten. De brouwerij moet letterlijk weer leven in de brouwerij brengen in deze gemeenschap. Ga naar de website van de documentaire.

Bekijk de trailer:


The Art of Craft

The Art of Craft is een serie van kleine films die de opkomst van de speciaalbierindustrie in Brits Columbia (Canada) in beeld brengt. De documentaire gaat over de biercultuur in Canada en interviewt journalisten, brouwers en anderen die betrokken zijn in de lokale gemeenschap. Ga naar de website van de documentaire

Bekijk de eerste aflevering (12 minuten)


Brew Hampshire

Brew Hampshire behandelt de opkomst van speciaalbier in Granite State (New Hampshire). Leer over de kleine en de grote brouwerijen, de mensen achter de revolutie en hoe het toch komt dat juist deze plek in Amerika zo booming is op het gebied van speciaalbier. Naar de website van Brew Hampshire.

Reacties op dit blog artikel

Moos reageert:
03-08-2022 11:25 uur
Werkt dit wel?

Moos reageert:
01-08-2022 11:04 uur
Test test test

Moos reageert:
25-07-2022 20:20 uur
adfasdf

Moos reageert:
25-07-2022 20:20 uur
asdfasdf

Moos reageert:
25-07-2022 18:51 uur
asdf

Moos reageert:
25-07-2022 18:50 uur
test test test test 3

Moos reageert:
25-07-2022 18:49 uur
test test test test 3

Moos reageert:
25-07-2022 18:49 uur
test test test test 3

Moos reageert:
25-07-2022 18:48 uur
test test test test 3

Moos reageert:
25-07-2022 18:47 uur
Jeetje, dit was een goed stukje Beer. Ga zo door! test 2

Moos reageert:
25-07-2022 18:44 uur
Jeetje, dit was een goed stukje Beer. Ga zo door!

De Craft Beer Discovery Club

Ontdek of geef speciaalbier. Bij de Beer weet je vooraf nooit wat je krijgt of koopt. Iedere Box is een uitpakfeest!

Bier voor mezelf Bier als cadeau

Lees de meningen en reviews van onze klanten

Andere blogitems van de Beer

Test bericht

dit is wekrj lfj alsdkjf kladsj flasd jjflkasj flkasdj flk ajsdfkljas dlkfjasldkfj akl;sdj fklasdj fklasdj fkl

Het logo van Beer in a Box, een kort verhaal

Het logo van Beer in a Box, een kort verhaalHet logo van Beer in a Box, een kort verhaalHet logo van Beer in a Box, een kort verhaal

Kijkje achter de schermen bij de Beer: Campagne Vrijmarkt

Alkmaar – Koningsdag 2020 zou anders dan anders gaan, vanwege de Corona zullen er geen feesten, partijen en markten zijn. Bij de Beer wilden we toch een alternatief bedenken om het oranje gevoel naar boven te krijgen. Wat begon als een grapje tijdens de lunch, waren we stiekem toch allemaal wel heel enthousiast over het online kleedjesmarkt idee en waar de opbrengst 100% naar de brouwer zelf ging. In dezelfde week van het abonnement van de Beer om het nog krapper te maken. Maar dat maakt niet uit, dinsdag 21 april 12:00 werden de plannen bedacht en uitgeschreven, vrijdag 26 april 17:00 moesten we live. 125 uur om de brouwers te benaderen en enthousiast te maken, de site klaar te zetten, bedenken hoe we gaan verzenden en nog veel meer. Aan de bak maar.